Op een motorfiets op het werk moeten een opwindende ervaring zijn. Het kan je een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid geven, vooral als je het leuk vindt om nieuwe plaatsen te verkennen en nieuwe mensen te ontmoeten. Hier zijn een paar tips om u te helpen bij het veilig navigeren van de wegen: het evenwicht behouden, voorkomen dat u skid wordt en uw intenties aangeeft. Lees verder voor meer informatie! Nou, praat over hoe je veilig en legaal op een motorfiets kunt rijden. Bovendien kunt u deze tips volgen tijdens het rijden in het verkeer.

Pendelen op een motorfiets

De voordelen van woon -werkverkeer op een motorfiets om te werken zijn talrijk. Eerst en vooral besparen ze u geld op brandstof. De meeste motorfietsen kunnen 35 veertig mijl per gallon krijgen, veel beter dan de gemiddelde kilometerstand voor auto’s. Ten tweede kun je sneller werken en meer tijd hebben om te rijden. Hoewel er enkele uitdagingen zijn bij het rijden op een motorfiets om te werken, wegen ze veel zwaarder dan de nadelen.

Het behouden van balans op een motorfiets

Als je nooit hoeft te leren hoe je balans op een motorfiets kunt behouden, mis je een geweldige vaardigheid. Er zijn verschillende tips voor beginners die u zullen helpen uw evenwicht op een motorfiets te verbeteren. Je moet leren hoe je met je armen recht en enigszins gebogen kunt zitten, zodat je gemakkelijk op het stuur kunt drukken zonder je te strekken. Oefen deze tips op een motorfiets om ze een tweede natuur te maken.

Skidding vermijden

Bij het besturen van een motorfiets, vermijd skidding door alert te blijven en zich te concentreren op de weg die voor ons ligt. Dit is veel gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar het is essentieel om kalm te blijven als je in een slip bent, vooral als je nieuw bent in de sport. Als je een ervaren wandelaar bent, kun je nog steeds de impact van een slip verlagen door scherpe bochten te vermijden en kalm te blijven. Hier zijn enkele tips om te volgen:

Signalering

Signalering met de motorfiets kan zeer nuttig zijn voor diegenen onder ons die solo rijden en vaak anderen moeten opdragen om ons te volgen. Je bent misschien de leider van een groep en moet aan de andere helft signaleren om door te gaan. Meestal heft u uw linkerarm op, Palm naar voren gericht. Het doel van het opvoeden van de linkerarm is om aan andere renners aan te geven dat u nadert en dat zij u moeten volgen. Wanneer u dit signaal gebruikt, moet u niet vergeten het met uw linkerhand vast te houden en uw palm omhoog te strekken.

Vastzitten achter een auto

Achter een auto blijven zitten, kan een enge ervaring zijn voor een motorrijder, maar het kan gemakkelijk worden vermeden met een paar tips. Controleer allereerst je spiegels en kop om ervoor te zorgen dat de auto je niet volgt. Ten tweede, als je kunt, trek dan zo ver mogelijk van de weg af. Probeer niet elke keer op dezelfde locatie te trekken.

Gladde oppervlakken vermijden

Wegrisico’s kunnen gevaarlijk zijn, vooral bij het rijden op een motorfiets. Grind op stoep kan een fiets uit balans gooien als je niet kijkt waar je naartoe gaat. Het is vooral belangrijk om deze gevaren op kronkelende wegen te vermijden, waar fietsers graag rijden. Vermijd ook de eerste paar centimeter regen, wanneer de modder en olie op de weg combineren met het water om de weg glad te maken. Vermijd rijden tijdens het eerste half uur van een regenbui, wanneer je het meest waarschijnlijk tegen een obstakel botst.