Brandstof besparen met de auto kan u op veel manieren ten goede komen. Om te beginnen kan het besparen van brandstof door het gewicht van uw voertuig te verlagen, het gewicht van uw auto en brandstofefficiëntie verminderen. Veranderen van versnellingen en stationair draaien helpt u ook om brandstof te besparen door de hoeveelheid gewicht die uw auto moet verplaatsen te verminderen. Ten slotte kan het behoud van een constante snelheid u brandstof besparen door uw auto op een gestage snelheid te houden. Al deze factoren kunnen een enorm verschil maken in uw gasrekening en uw rijervaring.

Minder gewicht in een voertuig vermindert de brandstofefficiëntie

Naast het verminderen van het gewicht van uw auto, moet u ook aandacht besteden aan de dynamiek. Overtollig gewicht in een auto kan zijn brandstofefficiëntie beïnvloeden door de motor te inspannen en de levensduur te verminderen. Voertuigfabrikanten vermelden vaak de maximale gewichtslimiet van hun modellen. U kunt het controleren in de gebruikershandleiding of op een sticker binnen de deur van de bestuurder. Het kan veel lager zijn dan je denkt! Het toevoegen van gewicht verhoogt het brandstofverbruik. Dit komt omdat zwaardere voertuigen een grotere rolweerstand en traagheid hebben, die meer brandstof vereisen om te bewegen. Na verloop van tijd zal het brandstofverbruik van voertuigen dalen.

Veranderen

Als u niet zeker weet welke versnelling u tijdens het rijden moet gebruiken, zijn hier enkele tips die uw benzineverbruik verbeteren. Veranderen tijdens het rijden helpt u om uw kilometerstand in de stad te maximaliseren. Vergeet niet dat voertuigen met lage versnelling efficiënter zijn dan voertuigen met een hoge versnelling, en hogere versnellingen kunnen u daadwerkelijk helpen een betere brandstofverbruik te krijgen. Lagere versnellingen gebruiken meer brandstof dan hogere versnellingen, maar ze produceren ook meer koppel en pk’s.

Stationair

Uw auto stationeren is een belangrijke bron van brandstofafval. Het verspilt niet alleen brandstof, maar het creëert ook broeikasgassen die bijdragen aan klimaatverandering. Het zou je verbazen dat je meer brandstof kunt besparen dan je denkt door dit gedrag te vermijden. Hier zijn enkele tips om uw stationaire tijd te verminderen. Blijf lezen om te leren hoe u brandstof met de auto kunt besparen. Het is gemakkelijk om te doen:

Een vaste snelheid behouden

Het gebruik van cruise control kan u helpen brandstof te besparen door een gestage snelheid te behouden. Kleine veranderingen in snelheid verhogen uw brandstofverbruik met maximaal 48 procent. Het gebruik van cruise control kan ook brandstof besparen door kleine snelheidsveranderingen te voorkomen. Je moet ook zachtjes vertragen in plaats van te remmen. Het gebruik van cruise control of een hogere versnelling is ook beter voor brandstofefficiëntie. Bovendien kan hard remmen meer brandstof gebruiken dan natuurlijk vertragen.

Veranderen in de bovenste versnelling

Tijdens het rijden is een goede tip om brandstof te besparen om vroeg in de bovenste versnelling te veranderen. Hiermee kunt u een lage motorweerstand behouden en brandstof besparen. Zorg ervoor dat u van versnelling verandert wanneer uw motor 2.000 of 2.500 tpm bereikt. Vermijd het overdragen van uw motor of u kunt de auto sjouwen. Een goede video om te volgen tijdens het rijden is de vergelijking van brandstofefficiëntie van Fenskes.

Parkeren in de schaduw

Tijdens de zomermaanden wordt automobilisten geadviseerd om in de schaduw te parkeren. Dit zal niet alleen voorkomen dat uw voertuig oververhit raakt, maar het bespaart u ook geld omdat de airconditioning niet zo moeilijk hoeft te werken om het interieur koel te houden. Vorige week ervoer Groot -Brittannië de eerste hittegolf van het jaar, en automobilisten kunnen zich de frustratie voorstellen die het zou brengen. Als je ooit hebt geprobeerd je auto in het directe zonlicht te parkeren, weet je hoeveel brandstof er nodig is.

Stationair mogelijk kan brandstof verspillen

Het is een veel voorkomende misvatting dat u uw voertuig laten draaien, u brandstof bespaart. Het is eigenlijk slechter voor de omgeving, omdat het meer broeikasgassen genereert. Als u uw voertuig kunt laten draaien, kunt u echter op de lange termijn geld besparen. U kunt uw auto misschien niet uitschakelen in een file, maar weten hoeveel brandstof uw auto verspilt terwijl u stationair is, is gunstig voor ons allemaal.

Je kan misschien ook genieten van: